Tort cu ricotta si zmeura

de miremirc in Torturi, 1 Aug 2011 | 12401 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 50 g unt moale
  • 20 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 50 g mac
  • 70 g arahide crude macinate

Umplutura :

  • 250 g branza Ricotta
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat esenta de vanilie
  • 70 g zahar pudra
  • 1/2 lamaie
  • 10 g Foi de gelatina Dr.Oetker(6 foi)

Jeleu de zmeura :

  • 250 g zmeura proaspata (sau congelata)
  • 80 g zahar pudra
  • 1/2 plic Foi de gelatina Dr.Oetker (3 foi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ricotta si zmeura:

  Pentru blat : mixam intr-un bol untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi adaugam pe rand cele doua galbenusuri.

  Albusurile le batem spuma cu cele 50 g de zahar si le incorporam in crema de oua.

Peste aceasta compozitie turnam arahidele si macul macinat.
Intr-o forma de tort cu d=25 cm coacem acest blat. Verificam cu scobitoarea cand este copt. Lasam sa se raceasca complet.

Pentru umplutura : mixam branza ricotta cu zaharul pudra, cu coaja rasa si zeama de la jumatate de lamaie, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Batem frisca nu foarte tare. Gelatina o inmuiem in apa rece cam 5-10 minute, ostoarcem bine de apa si o punem intr-o craticioara pe foc, fara a fierbe, amestecand intr-una.
In gelatina topita punem 2 linguri de frisca batuta, omogenizam, apoi o amestecam cu restul de frisca batuta.
Frisca o amestecam cu crema de branza, apoi o turnam peste blatul ramas, in forma de tort cu margini detasabile.

Dam la frigider pentru 2 ore.
Pentru jeleul de zmeura : Terciuim zmeura impreuna cu zahartul pudra, cu ajutorul unui mixer vertical.

Lasam foile de gelatina in apa rece pentru 5 minute, stoarcem de apa si punem pe foc sa se topeasca; adaugam 50 ml apa dupa ce s-a topit gelatina si o adaugam la zmeura terciuita , amestecand bine.
Jeleul il turnam peste umplutura de branza si dam la frigider de seara pana dimineata.

 Un tort foarte fin, foarte usor, ideal pentru o zi de vara. Merita incercat. Eu l-am gasit intr-o revista de la Dr.Oetker. Mai am si alte retete acolo, retete pe care sper sa le postez :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ricotta si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure